Studentavisa Hugin 11.09.2005

Tungt, dystert og veldig bra

 
 
Helldorado - The Ballad of Nora Lee
CCAP
B
Om lag halvannet år etter at Helldorado slapp sin første fullengder, "Directors Cut", er det nok mange som nå ser frem til oppfølgeren. Og de blir neppe skuffet.

"The Ballad of Nora Lee" er en plate spekket med tettsittende rock som i det ene øyeblikket gir deg trang til å pøse ut uforløst energi, og i det neste øyeblikket vil du bare ligge utstrakt og la ørene suge inn riff etter riff. Albumet åpner med et tittelspor som tar oss med tilbake inn i en filmverden som Helldorado er mestre på å legge lyd til. Åpningslåten blir fulgt av to up-tempo låter som ingen kan mislike. Videre utover platen varierer tempoet og jeg synes Helldorado er på sitt beste med tunge og dystre låter som Guitar Noirog So Long Ago.
Når jeg hører Dag Sindre Vagle synge, slår det meg at hans stemme ikke er ulik Sivert Høyem i Madrugada. Og hvis det skulle være noen tvil; det er positivt. Generelt har Helldorado og Madrugada en del til felles, men Helldorado har i alle fall på denne platen et rikere og mer mangfoldig lydbilde. Kjøper du "The Ballad of Nora Lee" har du mye å glede deg til. Denne platen blir nemlig bedre og bedre jo mer du lytter til den.

Link til artikkelen her