Studentavisa Studvest 14.09.2005

 

Barskt og Brutalt

 
MUSIKK
Helldorado

«The Ballad of Nora Lee»
(CCAP)

 

Helldorado

Karakter: B

 

 

Tekst: FRODE ANDERSEN
Om du er gått lei av bølgen med country-skråstrek-rock-artister som har skylt over det norske land de siste åra, anbefaler jeg herved at du strekker deg til å gi Helldorado én siste sjanse.

På deres tredje album »The Ballad of Nora Lee» overbeviser de nemlig sterkt om at vill vest og rock´n´roll hører sammen. Med tradisjonelle bassganger og gitareffekter fra syttitallet, kombinert med instrumenter fra amerikansk folkemusikktradisjon som munnspill og banjo, plasserer de rocken i et usivilsert, dystert og brutalt western-landskap. Men selv om tekstene ofte nærmer seg Nick Caves «Murder Ballads» på innholdssiden, går albumet unna i et ofte forrykende tempo. Den flammende energien og variasjonen mellom låtene vitner om at dette er et band som vil noe med hver enkelt låt. Faktisk er det kun på «Honky Tonk Aliens» at de beveger seg ut av en verden tuftet på whisky, seksløpere og gribber.

Helldorado er bandet som tar seg tid til ballader innimellom de mer energiske låtene, men uten noensinne å ta lidenskapen i musikken fra lytteren. Samtlige av låtene er velskrevet, og det eneste jeg kan finne å utsette på dem er den noe tradisjonelle framføringen. Det er gjort få dristige valg under utformingen av dette albumet, og den som intet våger, blir heller ingen nyvinner(eller noe sånt). Men nå som Gluecifer har lagt inn årene, skal du se at det kanskje blir Helldorado som kommer til å fylle dette tomrommet. Med ballader så vel som drikkeviser fra Nora Lees nådeløse verden.

 

Link til artikkelen her