Nettavisen Puls 14.09.2005

 

ANMELDELSE


Helldorado
The Ballad Of Nora Lee
CCAP

 

Helldorado: The Ballad Of Nora Lee

Helldorado følger opp gigantalbumet "Director`s Cut" med en plate som er minst like bra som sin kritikerroste forgjenger. På "The Ballad Of Nora Lee" får vi oppleve noen nye sider av bandet, men i bunn og grunn følger de den samme suksessoppskriften som de alltid har gjort.

De nye sidene består i første rekke av et litt mer mexikansk uttrykk på et par av låtene, med trompet og det hele. Strykere blir også brukt mer her enn på den forrige skiva. Begge disse elementene gir Helldorado et bredere register, men det er likevel ikke vanskelig å kjenne igjen det tradisjonelle Helldorado-soundet.

Ballet åpnes relativt rolig med tittelkuttet, som er et dramatisk stykke musikk med et tjukt lag av herlig western-stemning. En killer av en Murder Ballad. Resten av skiva er en delikat blanding av ultrafengende garasjerockperler, rockabillyinspirert kraftrock og et par vakre rolige ballader - alt framført på ypperlig vis fra et av landets mest potente rockeband. Det 60-talls inspirerte soundet er godt ivaretatt, og er pakket inn i et moderne lydbilde. Produksjonen og lydbildet er strålende; gjort av bandet selv i samarbeid med Eirik Lye. Coveret, som er designet som en klassisk filmplakat, er like tøft som musikken du får servert her.

Til tross for at et par av låtene ("Rock Your Soul" og "Honky Tonk Aliens") er av den litt forglemmelige sorten, er det aller meste av materialet på "The Ballad Of Nora Lee" høykvalitetsrock. Når det hele kulminerer med den avsluttende coverversjon av Townes Van Zandts vakre hymne "Waiting Around To Die", er det bare å ta av seg hodeplagget. Helldorado har gjort det igjen, og står fram som et av landets definitivt beste rockeband.


 

Espen Hovelsen

 

Link til artikkelen her