Dagsavisen 06.09.2005

Mellom skyter og sammenbrudd

CD

Helldorado

«The Ballad of Nora Lee»

CCAPKaktusrockerne fra Stavanger åpner sterkt. Balladen om stakkars Nora Lees ulykksalige endelikt er en bredt anlagt og storslagen låt, med en mørk og skjebnesvanger melodilinje, en svulstig skillingsvise i Nick Cave-ånd. Det er ambisiøst, men godt gjort.

Med «The Ballad of Nora Lee» leverer Helldorado en solid oppfølger til det glimrende debutalbumet «Director’s Cut», med tolv dystre historier som males ut med bred pensel. Bandet selv betegner musikken som «Morgan Kane-rock», og beskrivelsen er ikke så dum. Helldorado lukter tequila, kruttrøyk, blod og saloon-svette. Bandet beveger seg i et filmatisk Morricone-univers, der deliriske menn kan velge mellom skyteren og sammenbruddet, og der kvinner er enten til for å drepes eller å dø for. Her er feite og faenivoldske rockelåter som «Helltown» og «Devil’s Kiss», episke «murder ballads» som «Down To The Water» og en vellykket cover av Townes Van Zandts mørke perle «Waiting Around To Die», der vokalist Dag Vagle hulker i overbevisende Van Zandt-stil.

Arrangementene løfter de ofte ganske enkle låtene og kler dem smakfullt opp med mariachi-trompeter, svimle strykere og innbitt surfgitar. Revolusjonerende er albumet ikke, men overskuddet og friskheten gjør at bandet likevel kommer i mål.

Publisert : 06.09.2005 - 04:00 Oppdatert: 05.09.2005 - 21:41

Link til artikkelen her